Wednesday, 12 September 2012

Gør det, som kun du kan


Niels fangede guldkornet, da Patti Smith fortalte denne sensommer. Vi har været omkring Neil Gaimans Commencement Speech i foråret, at uanset, hvad livet bringer, så brug det til at skabe stor kunst. Når katten springer i luften, og ægtefællen stikker af med en politiker, så omsæt det til noget stort. Patti Smith taler mindre konkret i nedenstående lydoptagelse, men fordringen er den samme:

Skab stor kunst. Gør aldrig mindre end dit bedste. Gør det, som kun du kan, og som du selv ønsker at høre. Tænk ikke på belønning. Dit gode arbejde er den største belønning og giver dig noget at være stolt eller bygge på i fremtiden. Tænk på de unge kvinder i fængsel i Rusland netop nu, forestil dig deres mod. Du vil næppe opleve deres situation, men vær villig til at gøre et offer, vov at være vovemodig, selvom du ignoreres i begyndelsen. Vær villig til aldrig at gøre mindre end dit bedste.

Henning Mankell følger op på hendes ord, at han netop håbede, hun ville nævne modet. En kunstner må - uanset usikkerhed - besidde mod. Og han afrunder, at hun måske har ramt nogen, som sidder blandt tilhørerne og drømmer om at tage hul på noget.

Lydoptagelsen kan høres her


Patti Smith, august 2012 - foto af Niels Larsen


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...